Substantiële wijziging

Substantiële wijziging

Beoordeling van substantiële wijzigingen aan een machine

Machines en installaties ondergaan in de loop van hun levensduur veranderingen in de vorm van ombouw, aanpassingen achteraf of uitbreidingen. Dit heeft over het algemeen ook directe gevolgen voor de veiligheidseisen van de machine.

Het is van doorslaggevend belang of de wijziging als “substantieel” wordt geclassificeerd. De Inspectie SZW schrijft in correspondentie over dit onderwerp dat zelfs het vervangen van een besturing, waarbij een ander type veiligheidsbesturing wordt toegepast, er sprake is van een substantiële wijziging.

Het belangrijkste is echter of er door de wijziging of uitbreiding extra gevaren worden geïntroduceerd.

In een publicatie van de Inspectie SZW leest u aan welke veiligheidseisen machines moeten voldoen, hoe u uw machine veilig kunt (laten) aanpassen en wat u moet doen als u uw machine zelf wilt wijzigen.

Indien de wijziging aan de machine en de beschermende maatregelen van substantiële aard zijn, vereist de wetgeving dat het conformiteitsbeoordelingsproces voor het gewijzigde algehele systeem moet worden herhaald.

Past u zelf een machine aan?

Dan is de kans groot dat u zelf verantwoordelijk wordt voor de machine. De oorspronkelijke fabrikant is dan niet meer aansprakelijk voor de veiligheid van het product.

Wat zijn de voordelen van deze dienst voor u?

  • Ervaren experts van More than Safety op het gebied van machineveiligheid helpen u bij het beoordelen van wijzigingen en ombouwmaatregelen.
  • U profiteert van een beoordeling in overeenstemming met alle wettelijke vereisten en rechtszekerheid met betrekking tot de vraag of de wijziging in uw faciliteit een “substantiële wijziging” is.

Welke diensten rondom substantiële wijziging bieden wij aan:

  • Analyse van de bestaande machine en de geplande ombouw met betrekking tot de gevolgen voor de veiligheid.
  • Ondersteuning bij het bepalen van de mate van ombouw en wijzigingen.
  • Opstellen van een rapport over de beslissing betreffende een substantiële wijziging.
  • Hulp bij het uitvoeren van het conformiteitsbeoordelingsproces.

DOWNLOAD DE BROCHURE

Vul het onderstaande formulier in en ontvang de brochure in uw mailbox. Daarnaast ontvangt u maandelijks aanvullende informatie.

BEL MIJ

Wij nemen telefonisch contact met u op.

Webdevelopment by Oil4.