Wat is LoToTo?

Wat is LoToTo?

LoToTo is een meer uitgebreide versie van LoTo en staat voor ‘Lock-Out Tag-Out Try-Out’. LoToTo is een veiligheidsprocedure die ervoor zorgt dat gevaarlijke machines goed zijn afgesloten en niet worden opgestart, terwijl er nog onderhoud of service werkzaamheden verricht worden aan de machine. Deze procedure zien we veelal terug binnen industriële processen.

Hoe gaat LoToTo in z’n werk?

Wanneer machines of apparaten worden voorbereid op service of onderhoud, bevatten ze vaak een vorm van “gevaarlijke energie” die schadelijk kan zijn voor mensen in de omgeving.
Als we het over gevaarlijke energie hebben, bedoelen we elke vorm van energie die kan vrijkomen en een persoon kan schaden. Dit kan de energie van de volgende types zijn:

  • Chemische energie
  • Elektrisch
  • Hydraulisch
  • Mechanisch
  • Pneumatisch
  • Thermisch

Zonder het gebruik van de juiste LoTo-veiligheidsprocedures kan de machine waar onderhoud aan wordt verricht deze vormen van energie onverwacht opstarten of anderszins vrijgeven. Dit kan leiden tot letsel of zelfs dodelijke gevolgen hebben voor mensen die aan de machine werken. Daarnaast kan het ook anderen in gevaar brengen, die in de omgeving werken of in de gemeenschap wonen.

Bij LoToTo wordt een gedeelte van de machine(lijn) in zijn geheel of gedeeltelijk losgekoppeld van de bovenstaande energiebronnen. Vervolgens wordt koppeling, schakelaar of connector dusdanig beveiligd, dat anderen deze beveiliging niet ongedaan kunnen maken.

Wat is het verschil tussen LoTo en LoToTo?

Zoals de begrippen het al aangeven zit het verschil ‘m aan het eind. De Try-Out. De Try-Out is het controleren van de veiligstelling. Bij de veiligheidsprocedure LoToTo is deze in de procedure vastgelegd. Dit is vastgelegd met als doel meer veiligheid en zekerheid te bieden.

Bewustwording creëren bij de medewerkers en deze bewustwording ook blijvend vasthouden, is een van de belangrijkste doelen bij de LoToTo procedure.

DOWNLOAD DE BROCHURE

Vul het onderstaande formulier in en ontvang de brochure in uw mailbox. Daarnaast ontvangt u maandelijks aanvullende informatie.

BEL MIJ

Wij nemen telefonisch contact met u op.

Webdevelopment by Oil4.